Praktische informatie

Valuta
De valuta van de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar ($), waar 100 cent 1 dollar is. De munten bestaan uit een penny (1 cent), nickel (5 cent), dime (10 cent), quarter (25 cent), half dollar (50 cent) en dollar. Voor €1 krijg je momenteel ongeveer $1,12 en voor $1 krijg je €0,90. In de Verenigde Staten zijn pinautomaten bijna overal te vinden en ook is betalen met een creditcard geen enkel probleem.

Taal
In de Verenigde Staten is de voertaal Engels en dit is ook de taal die wordt gesproken in het gehele land.

Tijdsverschil
In de Verenigde Staten zijn er verschillende tijdszones, dus als je op rondreis gaat is de kans groot dat je regelmatig van tijdszone wisselt. Las Vegas valt in de Pacific Time Zone, dat betekent dat het tijdsverschil met Nederland -9 uur is.

Geografie & Klimaat

Geografische ligging
Las Vegas is de grootste stad van de staat Nevada in de 
Verenigde Staten van Amerika. Omliggende staten van Nevada zijn Californië in het westen en zuiden, Arizona en Utah in het oosten en Idaho en Oregon in het noorden. Las Vegas ligt op zo’n 660 meter hoogte in het het uiterste zuiden van de Nevada. De stad is zo’n 293 km² groot en heeft ruim 517.000 inwoners.

Klimaat
In Las Vegas heerst een woestijnklimaat. Dat wil zeggen dat het er heel warm kan worden en dat het er niet veel regent.. Het zijn vooral de maanden december en januari waarin het voor lokale begrippen koel is. Vanaf februari lopen de gemiddelde temperaturen alweer op en vanaf april begint het weer zomers warm te worden. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de dertig graden, maar als je een beetje pech hebt dan kun je temperaturen van veertig graden of hoger meemaken in Las Vegas.

Beste reistijd
Het klimaat in Las Vegas zorgt ervoor dat er in de zomer extreme temperaturen voor komen. De beste reistijd voor Las Vegas is daarom de herfst of de lente. De temperaturen zijn dan wat gematigder en je hebt de minste kans op regen.

Handig om te weten

Paspoort ESTA
Als je afreist naar de Verenigde Staten hebben je een paspoort en een visum nodig. Als je het land binnen wilt komen moet je er voor zorgen dat je paspoort op z’n minst nog geldig is tijdens je geplande verblijf. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig en het is niet meer toegestaan om bijgeschreven te staan in het paspoort van de ouders. Een id-kaart of rijbewijs is geen geldig reisdocument. Als je naar de Verenigde Staten reist dan moet je een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation) aanvragen. Dit moet minimaal 72 uur voor vertrek gedaan worden. Je ontvangt de goedkeuring vaak al enkele minuten na de aanvraag. Als je eerder al een ESTA hebt aangevraagd, maar in het bezit bent van een nieuw paspoort moet je een nieuwe ESTA-aanvraag indienen. Heb je eenmaal een ESTA toelating gekregen dan is deze twee jaar geldig. Je mag binnen die twee jaar meerdere keren naar de Verenigde Staten reizen. Indien je langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dien je een visum aan te vragen.

↠ Meer informatie over en het aanvragen van een ESTA

Stroompunten
Het stroomnet in de Verenigde Staten is niet hetzelfde als in Nederland. Wij gebruiken 220 volt, maar in de Verenigde Staten is dit slechts 110 volt. Het is belangrijk om na te kijken of de elektrische apparaten die je mee wilt nemen naar Amerika, ook bruikbaar zijn op 110 volt. In de meeste gevallen zal dit wel goed gaan. Verder moet je er rekening mee houden dat ook de contactdozen in Amerika anders zijn dan in Nederland, waardoor Nederlandse apparatuur niet in de contactdozen past. Vergeet daarom niet om een speciale verloopstekker te kopen in een electronicawinkel. Hier vind je vaak ook omvormers, om stroomapparaten om te zetten van bijvoorbeeld 220 volt naar 110 volt.

 

Vlieg met KLM rechtstreeks naar Las Vegas!

Comfortabel vliegen naar Las Vegas, dat doe je met de nieuwe verbinding van KLM. Vanaf 6 juni 2019 vertrekt er iedere donderdag en zondag een vlucht. Vanaf 2 juli komt daar op dinsdag nog een vlucht bij. Deze zomer, herfst of winter naar Las Vegas?

Boek nu je ticket

Waarom kiezen voor Las Vegas?

  • Een plek zoals je nog nooit eerder zag
  • Stad vol glitter, glamour, shows, lekker eten en meer!
  • Toegangspoort tot het westen van de VS
  • Prachtige nationale parken in de omgeving
  • Vlieg rechtstreeks met KLM