Vijf gratis attracties in Las Vegas

In een stad als Las Vegas, waar je prachtige restaurants, enorme hotels, spectaculaire shows en chique winkels treft, is het niet moeilijk om geld uit te geven. Toch hoeft een bezoek aan The City of Lights helemaal niet duur te zijn. Er zijn namelijk ook heel wat attracties die je hier gratis kunt ontdekken. Wij delen onze vijf favoriete tips met je.

Zelf deze gratis attracties ontdekken? Boek vandaag nog een rechtstreekse KLM-vlucht!

1. Maak een reis rond de wereld

In Las Vegas kun je in rap tempo de wereld rond. Zo kun je in een dag een bezoek brengen aan New York, Parijs, Monte Carlo, Venetië en Egypte. Wanneer je het hotel The Venetian binnenstapt waan je je in Italië. Wil je toch wat geld uitgeven, dan kun je hier zelfs in een gondel door smalle grachtjes heen varen. Misschien wel het meest bijzondere aan deze plek zijn de plafonds. Die zijn zo beschilderd en verlicht dat het er op lijkt dat het altijd dag is, waardoor je geen idee hebt hoe laat het eigenlijk is. Ook New York-New York met de Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld is echt een aanrader. Je kunt hier tegen betaling een ritje maken in een achtbaan die dwars door het hotel heen gaat! Iets verder op de Strip kom je oog-in-oog te staan met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe die bij het Paris Las Vegas hotel horen.

2. De fonteinshow van het Bellagio

De volgende must-see is ook gratis te bezoeken! Voor het Bellagio Hotel kun je de wereldberoemde fonteinenshow bewonderen! Iedere dag wordt er zo’n 600.000 liter water de lucht in gespoten en de combinatie van dramatisch licht, muziek (van onder andere Céline Dion, Michael Jackson en Frank Sinatra) en water zorgt ervoor dat dit een heel spektakel is. Het is overigens niet nodig om een bezoek te plannen. ‘s Avonds is er elk kwartier een show en overdag elk halfuur.

3. De vulkaanuitbarsting van het Mirage

Vlak voor een van de duurste hotels van Las Vegas, The Mirage, is wel een hele bijzondere attractie te vinden. Dé eyecatcher van dit hotel is namelijk The Volcano, die ’s avonds uitbarst met een heuse vlammenzee, luide explosieven en kolkend lava, begeleid door opzwepend tromgeroffel. Elke donderdag tot en met zondag kun je genieten van een show. Dit kan ’s avonds om 19.00 uur en 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag nog eens extra om 21.00 uur. Houd je camera gereed, want dit worden 10 erg spannende minuten!

4. Wandel door Fremont Street

Een plek die vaak wordt overgeslagen bij een bezoek aan Las Vegas, maar zeker een bezoek waard is, is Downtown Las Vegas, en dan met name Fremont Street. Dit is het oude centrum waar je al kon uitgaan voordat er überhaupt sprake was van de Las Vegas Strip. Vooral in de avond is dit een aanrader en transformeert het in het toneel van straatartiesten, dj’s en een prachtige videoshow. De show wordt getoond op het dak van de overdekte straat, dat uit een 460 meter lang LED-videoscherm bestaat.

5. Circusoptredens in Circus Circus

Op zoek naar een goedkoper alternatief voor Cirque du Soleil? In het familiehotel Circus Circus Hotel and Casino kun je fantastische circusshows bijwonen die gewoon gratis zijn! Compleet met clowns, goochelaars, jongleurs, trapezeartiesten en koorddansers in kleurrijke kostuums. De shows starten dagelijks om 11:00 uur, kijk voor het precieze programma op de website of vraag het bij de receptie in het hotel.

Ben jij van plan om naar Las Vegas te gaan? Boek gemakkelijk en snel een Citytrip Las Vegas van Doets Reizen. Wil je Vegas graag combineren met een rondreis door Amerika? Kijk dan ook eens in dit overzicht met reizen.


Deel dit bericht

Vlieg met KLM rechtstreeks naar Las Vegas!

Comfortabel vliegen naar Las Vegas, dat doe je met de nieuwe verbinding van KLM. Vanaf 6 juni 2019 vertrekt er iedere donderdag en zondag een vlucht. Vanaf 2 juli komt daar op dinsdag nog een vlucht bij. Deze zomer, herfst of winter naar Las Vegas?

Boek nu je ticket

Waarom kiezen voor Las Vegas?

  • Een plek zoals je nog nooit eerder zag
  • Stad vol glitter, glamour, shows, lekker eten en meer!
  • Toegangspoort tot het westen van de VS
  • Prachtige nationale parken in de omgeving
  • Vlieg rechtstreeks met KLM